PRINTING

KILANG PERCETAKAN T-SHIRT BERKUALITI
  
Tercari-cari kilang printing yang boleh berikan harga murah , print cantik dan siap packing plastik ? 


anda mungkin sudah jumpa kilang printing ini , lihat tengok hasil dan teknologi yang ada di kilang ini , kami mampu berikan servis yang pantas untuk anda . Kami disini sedia memberikan yang terbaik dari segi servis mahupun juga produk yang dapat membantu memenuhi keperluan pelanggan kami. Design dan juga pemilihan material boleh dapatkan nasihat dari Pakar bahagian teknikal . Jangan lupa untuk dapatkan sebutharga dari kami , Free packing Plastic & Free Delivery Promotion only*


Jika ada sebarang pertanyaan atau soalan saya minta di ajukan pada talian ini : 


Cik nor     +6013-727 3066  

Cik nor     +6013-727 3066 


clik disini untuk dapat harga Kilang :- http://agenkilang.wasap.my/

clik disini untuk dapat harga Kilang :- http://agenkilang.wasap.my/


Whatsapp / sms / call available . bagi memudahkan urusan. Segala hasil kerja kami adalah P&C dimana kami sangat menjaga hasil artwork , design dan kerja client tidak di dedahkan dimana-mana media kami . 
Jenis-jenis Percetakan yang boleh di buat di Kilang :-


1. CMYK , Simulated @ Halftone 


- proses cetakan ini agak berkualiti berbanding cetakan rubber dye biasa ini kerana hasil dan material yang di gunakkan berkualiti dari segi ketahanan , handfeel dan warna . Plastisol adalah dari oil base ia berbeza dengan water base dye dan hasilnye juga berbeza begitu juga handfeel kebanyakan t-shirt band , jenama terkenal mengunakkan teknik ini untuk menghasilkan karya yang sangat berkualiti.2. Silkscreen Rubber Dye / Waterbase


- Teknik cetakan ini biasa di gunakkan di kebanyakan design t-shirt seperti t-shirt rewang , t-shirt kahwin , t-shirt syarikat , t-shirt event , t-shirt family day , t-shirt karnival dan lain-lain. Cetakan rubber dye ini antara yang termurah di pasaran di mana harga nya bergantung pada berapa warna dan quantity helaian. 


boleh di gunakkan untuk mencetak pada material fabric cotton , non woven bag , microfibre dan baju korporat. Pelanggan boleh sesuaikan dengan bajet jika memilih teknik cetakan ini dan mendapat hasil yang baik jika design yang di hasilkan pun menarik. 3. Foil Printing / Shining Printing


- Foil printing atau cetakan berkilat ini mengunakkan 1 jenis material yang di panggil foil . Foil ini akan menghasilkan finishing yang berkilat seaakan-akan bercahaya terdapat pelbagai jenis material berkilat ini, antaranya Mettalic , chrome , matt , dan reflective. 


Teknik printing ini biasa di gunakkan untuk printing pada pakaian fesyen atau yang special ini kerana penjagaan t-shirt yang sudah di cetak mengunakkan teknik ini perlu di jaga untuk mengekalkan pantulan cahayanya. 4. Flock Printing.


- Flock printing adalah salah satu teknik yang di gunakkan pada t-shirt atau pakaian . ia mengabungkan teknik silkscreen dan heatpress bagi menghasilkan kualiti serta memounyai ketahanan yang lama. 


Contoh international brand yang mengunakkan flock sebagai bahan utama cetakan pada t-shirt ialah brand SUPERDRY  . ada yang panggil flock sebagai kain baldu . hand feel nye membuatkan ia seaakan-akan kain baldu. 5. Heatpress Printing


- Heat press @ Hot press adalah satu teknik cetakan yang sangat berbaloi , ia mengabungkan digital printing & heat trasnfer untuk memberi hasil pada fabric cotton / microfibre . Printing jenis ini agak mahal sedikit ini kerana proses yang perlu di jalankan agak memakan masa serta bahan.


Bahan yang kami gunakkan untuk cetakan heatpress ini adalah dari kualitit material KOREA 100% original dan digital print dari Jenama Roland yang sudah memang terkenal dengan hasil printer nye yang berkualiti.


Teknik ini memboleh kan pelanggan untuk order Minima Quantity 1 helai sahaja. Iye 1 helai sahaja anda sudah boleh order t-shirt design anda sendiri. tak percayakan ? 


6. Full Print Design atau Cut Pieces Printing


- Cut pieces printing atau full print adalah satu teknik yang digunakkan untuk mencetak tshirt yang mempunyai full design printed. design yang hendak di cetak melebihi size normal iaitu A3 dan mempunyai design sambungan antara lengan , bahu atau belakang ia sekali gus menjadikan design baju ini tampak lebih menarik dan berkualiti. Lihat video untuk lebih memahami tentang full print design.


Lampiran Gambar Hasil Production Printing 


    Apa yang kami boleh bantu ? 


Ok , anda dah lihat hampir sebahagian proses di kilang kami dan info-info yang kami berikan di atas adalah cukup jelas untuk anda faham dan bezakan teknik cetakan , kualiti , jenis dye dan pengunaan mesin bagi sesuatu teknik cetakan. 


Kami disini sedia memberikan yang terbaik dari segi servis mahupun juga produk yang dapat membantu memenuhi keperluan pelanggan kami. Design dan juga pemilihan material boleh dapatkan nasihat dari Pakar bahagian teknikal . Jangan lupa untuk dapatkan sebutharga dari kami , Free packing Plastic & Free Delivery Promotion only*


Jika ada sebarang pertanyaan atau soalan saya minta di ajukan pada talian ini : 


Cik nor     +6013-727 3066 

Cik nor     +6013-727 3066 


clik disini untuk dapat harga Kilang :- http://cik.saudagar2u.com

clik disini untuk dapat harga Kilang :- http://cik.saudagar2u.com


Whatsapp / sms / call available . bagi memudahkan urusan. Segala hasil kerja kami adalah P&C dimana kami sangat menjaga hasil artwork , design dan kerja client tidak di dedahkan dimana-mana media kami . 


Saudagar Printing Malaysia® 

www.saudagar2u.com

Trust | Affordable | Quality


Kedai Printing baju 

Kilang Printing Baju 

Pencetak

Baju Printing Murah 

Tempahan Baju Rewang

Cetak Full Design

Cetak baju